בית משפחת אבני, בנימינה

תכנון וילה דו-קומתית, בלב במושבה של בנימינה, עבור זוג מבוגר.
הווילה תוכננה כבית נופש עבור משפחת אבני.

המושבה הוותיקה בנימינה שוכנת בבקעת הברון, בין הכרמל לים ונושקת לעמק חפר.
נופי המושבה והבקעה כולה עטורים שדות ומטעי פרי, נחלים וחורשות עצים וישנה אווירה כפרית של "המושבות של פעם".

הצביון הכפרי של בתי המושבה ושילוב איכות חיים גבוהה, יצרו בבנימינה אווירה אינטימית של שקט ושלווה.
כך הפכה בנימינה למוקד משיכה עבור למשפחות צעירות המחפשות לגור בסביבה כפרית, וגם למשפחות מבוגרות הרוצות להתגורר בישוב שקט ועם תחושת בטחון אישי.

כשנגשנו לתכנון, היה חשוב לייצר 'בית גמיש'.
בית המאפשר לשתי משפחות לגור בו בו-זמנית.
הפרוגראמה התכנונית של הווילה קבעה כי בקומת הקרקע תשכון משפחת בנם על בני הזוג אבני, עם אשתו ושני ילדיהם. הם דור ההמשך.
ועוד הגדירה הפרוגראמה, כי קומה א' תעוצב להיות 'הצימר' הפרטי של הזוג אבני. אליו הם מגיעים בסופי השבוע, ונהנים מהשהות בו ממש כמו מכל דירת נופש.

התכנון האדריכלי הכיל את משאלות הלב של הלקוחות, לפי בקשתם, צורכיהם, חלומם ורצונם.
כך תוכנן חלל ציבורי משותף, נוח לשהייה בקומת הקרקע, עם קשר בין פנים הבית והחוץ באזור הציבורי, על מנת שכל בני הבית יוכלו ליהנות מהנוף ותחושת החיים בכפר.
בית תוכנן להיות מאוד שימושי ופונקציונאלי עם קו עיצוב עכשווי.
היה חשוב לשמור שיחידת הורים/אירוח בקומה א' לא מפריע לחיים המתנהלים בקומת הקרקע.
ערך נוסף שעלה בשלבי התכנון קבע כי הבית יפגע באופן מזערי בטופוגרפיה הקיימת במגרש והסביבה בה הוא נבנה. בנוסף חשוב היה לשמור על שטח גינון גדול ככל האפשר.
תכנון הבית התחשב בכיוון המגרש תוך שימוש נכון באור הטבעי והרוח המערבית המאווררת את כל חלקי הווילה.
עקרון תכנוני חשוב ביותר שעמד לנגד עיניי הוא עקרון שמירת הפרטיות ואינטימיות של בני הבית והמקום, ולכן חזית הרחוב עוצבה להראות צרה ומינימליסטית.

 

קרדיט לביצוע הדמיה תלת מימדית:
אמיר ברילנט
אמיר אדריכלות – amirbri.com