בית משפחת אלבוים, נטע (מרשם)

תכנון ווילה דו קומתית בישוב החדש נטע עבור משפחה צעירה מהמגזר הדתי.

התכנון נעשה בשיתוף עם המעצבת מירב אליהו.
משפחת אלבוים הנה משפחה צעירה מהמגזר הדתי – כיפה סרוגה.

נטע (מרשם) הנו ישוב חדש באזור שפלת יהודה.
הישוב ממוקם בנוף של גבעות עגולות ורכות ועמק מישורי.
בין אמציה בצפון ולהב בדרום, ממזרח דרום הר חברון ומערב צומת בית קמה.
הישוב יאוכלס רובו ככולו על-ידיי משפחות המפונות מגוש קטיף.

הווילה תוכננה ועוצבה להיות בית מגורים גדול בן בשתי קומות.
התכנון האדריכלי משקף את אורח חייה המשפחה, מתוך לימוד והבנת הצרכים של משפחה מהמגזר הדתי ציוני.

קומת הכניסה תוכננה כקומת המגורים הראשית של בני הבית.
קומת המרתף הנה קומת מגורים נוספת המשמשת לטובת בני המשפחה הבאים להתארח בסופי השבוע והחגים.
בשל הטופוגרפיה נוצרו בתוכנית הבינוי מגרשים מדורגים, המאפשרים את תכנון קומת המרתף. קומה זו בעלת 3 כיווני אוויר.

הווילה עוצבה כמבנה ריבועי פשוט.
גרם המדרגות המרכזי מחלק את החלל ל 4 אזורים שונים, ובכך מהווה ציר תנועה אנכי בתוך הבית.

מאחר והלקוחות, הנם משפחה מהמגזר הדתי, העיצוב האדריכלי של הבית עסק בהקניית ערכים של צניעות, ניקיון, בהירות וכמובן כבוד המשפחה והבית פנימה.
הווילה בעלת סגנון עיצוב ישראלי . עיצוב סגנוני המשלב בין תכנון אדריכלי של בית מושבה (בית סוכנות ריבועי) וסגנון עיצוב של בית בעל מראה כפרי מינימליסטי.

קרדיט לביצוע הדמיה תלת מימדית:
אמיר ברילנט
אמיר אדריכלות – amirbri.com