בית משפחת אלקיים, מתן

בית משפחת אלקיים, מתן

שיפוץ והרחבת בית מגורים קיים

משפחת אלקיים מתגוררת בישוב מתן,
בבית אשר נבנה ע"י קבלן-יזם, כחלק מתוכנית הבנייה הראשונית של הישוב.
בית צמוד קרקע עם חצר וגינה גדולות.

משפחת אלקיים, הנה משפחה בעלת 6 נפשות, אשר התגוררה בית שיש בו רק 2 חדרי שינה לילדים, לא כולל ממ"ד וחדר שינה הורים.
ועלה הצורך לתכנן ולבנות עוד חדר שינה נוסף לילדים, פינת עבודה – מחשב,
ובעיקר להרחיב את כל החלל הציבורי, קרי מטבח, פינת אוכל וסלון.

שיפוץ והרחבת מבנה קיים, הינה פעולה כירורגית מקיפה, ולעיתים אף מורכבת.
מהלך זה מחייב תכנון מאו דקפדני ומדוייק, תוך ניסיון לצפות את כל הבלתי ידוע והנעלמים שעלולים לצוץ,
לדוגמה : עמודים שאינם מסומנים, צנרות, נזילות ובעיות איטום ועוד.

תוספת הבנייה, אפשרה לייצר חלל ציבורי נרחב ופתוח – Open Space, אך עם זאת כל חלק בו מוגדר באופן ברור.
פינת האוכל פונה למרפסת, וישנה אפשרות לצאת את המרפסת דרכה, וכן מהסלון.
המטבח הוגדל באופן משמעותי, ונוצרו בו יותר אזורי עבודה, אחסון ודלפק ישיבה לארוחות קטנות ומהירות.
אב המשפחה הנו שף, רוב פעילות בני הבית סובבת סביב החלל הציבורי, ובפרט אזור של פינת האוכל והמטבח.

סגנון העיצוב שמר על המראה הפשוט של הבית.
העיצוב האדריכלי ממשיך את קו העיצוב שהבית נבנה לפיו – משחק של נפחים גיאומטרים.
החלל המרכזי מותאם לכל סגנון עיצוב וכל שינוי שבני הבית יבחרו לעשות.

שיטת בנייה : בנייה קונוונציונלית – בלוקים ובטון
קבלן מבצע : יעקב דאידה