בית משפחת יריב, כרכור

עיצוב וילה המותאמת לסביבה

תכנון וילה למשפחת יריב.
תכנון סביבתי אקלימי עם שיטת בניה מתקדמת.

משפחת יריב בחרו לגור בישוב הכפרי כרכור, שבבקעת הנדיב.
השכונה הנה שכונה חדשה, מתפתחת ובעלת אופי צעיר.
רוב המשפחות בשכונה הן משפחות צעירות יחסית, המכונות 'משפרות דיור', משמע משפחות שבחרו לעזוב את המרכז ולעבור לגור בפריפריה הקרובה ובסביבה סמי-חקלאית.

משפחת יריב בקשו לתכנן ולעצב את ביתם לפי עקרונות התכנון הסביבתי.
אופן העמדת המבנה במגרש נקבע לפי מסלול השמש ומשטר הרוחות באזור.
צורתו הגיאומטרית של הבית נועדה ליצור הצללות ולקרר את אזור המגורים, וכן להשאיר שטח גינה גדול יחסית סביב הבית.

לבני המשפחה חשוב היה ליצור הפרדה כמעט מוחלטת בין החלל הציבורי ובין האזורים הפרטיים של הבית.
הפרדה זו תומכת את מבנה הבית בצורת ח, ומאפשרת קיום של שתי מערכות בבית אחד.

שיטת הבניה : בניה מתקדמת
עקרונות תכנון :
בית בצורת האות ח, המתוכנן סביב חצר מרכזית ומאפשר גישה מיידית למרפסת.
בית קרקע המאפשר מהלך תנועה פשוט ונוח במרחב הציבורי ללא חדירה לפרטית אזור השינה והמשפחה. שמירה על פרופורציות בקנה מידה אנושי.
יצירת קשר עין ונגישות מיידית בין הפנים והחוץ.
תכנון הצללת המבנה על עצמו ויצירת קירור פאסיבי.
עיצוב חזית צנועה ופשוטה לכאורה.
תכנון אדריכלי בסגנון עיצוב ישראלי

קרדיט לביצוע הדמיה תלת מימדית:
אמיר ברילנט
אמיר אדריכלות – amirbri.com