בית משפחת לוי, ספסופה (אבן חושן)

ויעמדו מסביב הררים שושבינים

תכנון וילה פרטית במושב ספסופה (אבן חושן)
משפחה בעלת 5 נפשות, מהמגזר הדתי-ציוני

מושב ספסופה נמצא למרגלות הר מירון שבגליל העליון.
אחד האזורים היפים והקרירים ביותר בארצנו.
תנאי האקלים באזור זה ,מבנה המגרש ואורחות חיי המשפחה,
השפיעו רבות על תכנון ועיצוב בית המגורים.

הבית תוכנן תוך התייחסות לכיוון הרוח באזור, ומסלול השמש.
האזור הציבורי בו שוהים בני הבית רוב שעות היום ממוקם בצד דרום, וחשוף לשמש.
בשל קרבת המושב לגבול הצפון, מוקם הממ"ד ברכז המבנה, והנו נגיש מכול חלקי הבית.
חדרי השינה ואזורי השרות, מאורגנים באופן שיווני וסימטרי,
תכנון זה מייצר חלל מרכזי פנימי המשותף לכל בני הבית, פרטיות ויכול בקרה של ההורים על פעילות הילדים.

לבני המשפחה היה חשוב ליצור בית המפריד בין האזור הציבורי והאזור הפרטי,
כמו כן, הפרדה בין עיקר לטפל, בין מוחצן למוצנע, ובמקום רעיוני גם בין קודש לחול.
כמו רוב המשפחות מהמגזר הדתי-ציוני, גם משפחת לוי נוהגת לארח ולהלין קרובי משפחה וחברים רבים,
ומכאן חשוב היה לתכנן חדרים גדולים ורחבים המכילים 2 מיטות ויותר.

עיצוב הבית מושפע מסגנון הבנייה כפרי, המאפיין את מושב ספסופה (אבן חושן),
מראה צנוע ושליו, המכבד את כבוד בני הבית.

הווילה בעלת סגנון עיצוב ישראלי-כפרי.
תכנון ועיצוב  בית בעל מראה מינימליסט ונקי.
פשטות צורנית ועיצובית

שיטת הבניה : בניה רטובה

 

קרדיט לביצוע הדמיה תלת מימדית:
אמיר ברילנט – amirbri.com

 

אהבתם? שתפו!