בית משפחת נתן

משחק של קומפוזיציה

בית משפחת נתן
משפחה בת 5 נפשות

משפחת נתן בקשה שאתכנן להם בית פשוט אך מורכב
בית שהוא גם מודרני וגם כפרי
בית שהנסתר בו רב מהגלוי, שלא ינקר עיניים, אך יהיה ייחודי ושונה

דרישת התכנון הייתה בראש ובראשונה להפריד בין החלים הציבוריים, לאזורי השינה הפרטיים
ואם ניתן שהחלל הציבורי כולו יהיה חלל אחד – Open Space
ומנגד, שהתכנון יהיה כמה שיותר שימושי – פרקטי ופונקציונלי
ולבסוף, שהבית יהיה קל לתחזוקה ביום-יום

התכנון חייב התייחסות הן לדרישות הפרוגרמתיות של המבנה – התכנון הפיזי
אך בד בבד, לא ניתן היה להתעלם מהדרישות העיצוב – מודרניות עכשווית עם נגיעה של כפריות

התוצאה היא בית בצורת H, הנחלק לחלל מרכזי ציבורי
ומעבר מגשר לאזור הפרטי של חדרי השינה, הממ"ד, חדרי הרחצה והכביסה
כל מתחם קיבל עיצוב גג שונה : החלל הציבורי בעל גג משופע וגבוה, והחלל הפרטי בעל גג שטוח

עיצוב המבנה מושפע בסגנון העיצוב המודרני העכשווי
תוך שילוב של אלמנטים המקנים תחושה כפרית כדוגמת חלונות עץ, וריצוץ אבן

שיטת בניה : בניה קלה – מתקדמת

 

 

אהבתם? שתפו!