בית משפחת עוגן, עין החורש

מדירת רכבת קטנה לבית מרווח למשפחה

משפחת עוגן הינה משפחה בת 5 נפשות
דור III-IV בקיבוץ

במסגרת הפרטת הקיבוץ והליך שיוך הנכסים, ביקשו בני המשפחה לשפץ את ביתם,
ובכך להשמישו לבית מגורים המתאים לחיים של משפחה  עם ילדים מתבגרים וצעירים.
השיפוץ חייב איחוד וחלוקה מחדש של 2 דירות רכבת,
ארגון מחדש של המרחב הפנימי, ויצירת חלל ציבורי מרווח אך מוגדר לאזורים שונים,
3 חדרי שינה לילדים, חדר שינה הורים ו-3 חדרי רחצה.

עבודות השיפוץ חייבו תכנון מחודש של כל מערכות בחשמל, תקשורת, מיזוג אוויר
וגם ביוב, אינסטלציה וניקוזים.

לבני המשפחה היה חשוב ליצור מבנה המשתלב בסגנון הבניה הקיבוצי,
קרי מבנה טורי הקרוי גם : 'מבנה רכבת'.
בית השומר על אופיו המקורי, משתלב בשכונה בה הוא בנוי, ובעל מראה צנוע.

גודל הבית 120 מ"ר.

שיטת בניה : בניה קונבנציואנלית – בניה רטובה
עיצוב פנים : אורית בכרך
צילום : טל יריב