בית משפחת שחר, פרדס-חנה

 

שילוב בין תכנון מודרני, ניקיון צורני ואווירה של כפר

תכנון וילה דו-קומתית בישוב פרדס-חנה,
עבור משפחה צעירה (4 נפשות) ובעלי חיים.

הווילה תוכננה ועוצבה במגרש בעל נתונים מאוד מגבילים – מגרש טרפזי מאוד משופע, ועם קווי בניה מאוד צרים.
נתונים אלו חייבו את התכנון להיות יעיל ופונקציונלי.
התכנון האדריכלי משקף את אורח חייה המשפחה: פתיחות, פשטות צורנית וניקיון חזותי,
תוך שמירה על מרחב מחייה גדול ככל שניתן הן בקומת הקרקע, והן בשטחי החוץ המקיפים את הבית.

קומת הכניסה תוכננה כקומת המגורים הראשית של בני הבית.
בקומה זו מצוי חלל ציבורי נרחב המכיל סלון הפונה לנוף,
מטבח המעוצב כ- Open Space המופנה לפינת האוכל ולסלון,
וכן פינת עבודה ומשחק הפונות לנוף.
בחלקה השני של הקומה ממוקמים הממ"ד, יחידת הורים בעלת חדר רחצה צמוד,  ושרותי האורחים.
קומת המגורים משלבת 3 חדרי שינה, חדר רחצה וחדר שירות נפרדים, וכן מרפסת גג.

מאחר והלקוחות, הנם משפחה חילונית המגדירה עצמה כמשפחה ארץ-ישראלית המחוברת מאוד לסביבה הטבעית, העיצוב האדריכלי של הבית עסק בהקניית ערכים החשובים למשפחת שחר, כדוגמת  בהירות, פשטות, חלל המאפשר תנועה ושינויים פנימיים מבלי לפגוע באיכות החיים, ובעיקר אפשרות למרחב חיצוני רחב ידיים.

הווילה בעלת סגנון עיצוב ישראלי-עכשווי.
תכנון ועיצוב מודרני קלאסי השואב את השראתו מסגנון הבאוהאוס, ומייצר בית בעל מראה כמעט מינימליסטי.

שיטת הבניה : בניה קונבנציואנלית – בניה רטובה

קרדיט לביצוע הדמיה תלת מימדית:
אמיר ברילנט
אמיר אדריכלות – amirbri.com

 

אהבתם? שתפו!