בית משפחת תורג'מן, מבוא בית"ר

וילה מרהיבה בלב הרי ירושלים.

ווילה דו-קומתית במושב מבוא בית"ר.
תכנון וילה נעשה בשיתוף המעצבת מירב אליהו

מושב מבוא בית"ר נמצא בלב הנוף המרהיב של הרי ירושלים.
מוקף ביערות של חורש ארצישראלי, שקט פסטוראלי מרגיע ועוצר נשימה.

התכנון האדריכלי הושפע מבתי המידות הירושלמים.
הבית כולו מחופה באבן ירושלמית בעיבודים שונים, לפי רוח המקום וסגנון העיצוב.

משפחת תורג'מן הנה משפחה ותיקה שבניה גדולים וחלקם אף נישאו.
התכנון האדריכלי שם דגש רב בעיצוב בית מגורים שבו בני הזוג המבוגרים גרים בקומת הכניסה, ובקומה העליונה מארחים בני הזוג את ילדיהם בסופי-שבוע וחופשות.
לבני הבית היה חשוב שביתם יראה קטן באופן יחסי מהרחוב, ויפתח במרפסת גדולה לצידו האחורי והפרטי של מגרשם.
ניתנה חשיבות רבה לכיווני הרוח במקום ובאור הטבעי, על מנת לחסוך באנרגיה בשימוש היום-יומי בבית.

שיטת הבניה : בניה קונבנציונאלית
עקרונות תכנון :
בית מלבני בעל גיאומטריה 'פשוטה' יחסית, על מנת לקבל שטח גדול ככל הניתן למרפסת וגינה היקפית.
בית המאפשר מהלך תנועה פשוט ונוח בתוכו ומכיל מגורים של מספר משפחות במקביל.
מיקום הבית עם הפניה לנוף ושימוש במשטר הרוחות באזור לטובת אוורור טבעי וניצלת מיטבית .

קרדיט:
צילום – בלה הלל-שחר