תמיד שמח במטבח

3 כללי היסוד לתכנון מטבח

תכנון מטבח כפרי
תכנון מטבח כפרי

המטבח הוא בהחלט פריט עיצובי חשוב ומרכזי בבית, אולם יותר מכך הוא מקום שצריך להיות מאוד נח ושימושי לבישול, לאחסון, להכנת קפה, לנשנוש על הדרך להכנת שיעורי בית ואפילו לניקוי ותחזוקה.

תכנון מטבח אינו רק בחירת מראה החזיתות של הארונות וגודל הקרמיקה על הקיר. עיצוב מטבח מורכב מהבנת אורח חיינו והתנהגותנו באותו מתחם, וכן לימוד מעמיק של מידות הגוף ותנועותיו (ארגונומיה).

כיצד ניתן לתכנן מטבח המתאים לכל הדרישות ? איך לארגן את הארונות, כך שלכל הכלים יהיה מקום ? באיזה אופן קובעים את מיקומם של מוצרי חשמלי, המקרר, התנור, המדיח… ?
מה יגרום לעבודה במטבח להיות נוחה, טבעית וממועטת הליכות מיותרות ? שליד כל אזור במטבח, יהיו את הכלים והמוצרים הנדרשים לו

כיצד ניתן לתכנן מטבח טוב ?

הבסיס בתכנון מטבח נחלק ל-3 שלבים.

שלב 1מה אנחנו רוצים, מה אנחנו צריכים ?

כדי שנוכל לפנות לנגר או מעצבת מטבחים, עלינו להבין מהן הדרישות שלנו, כיצד אנו משתמשים במטבח, ומה אנו רוצים או דורשים שיהיה בו.
הגדרת צרכים היא הבסיס לתכנון נכון!
בשלב זה נציין כמה אנשים גרים רוב הזמן בבית ומה גילם ?
האם מבשלים במטבח באופן קבוע או רק מכינים קפה ומזמינים אוכל כל יום מבחוץ ? מי לרוב מבשל ומה גובהו ?
האם קוראים במטבח את עיתון הבוקר או מארחים בו חברים ומשפחה ? כמה פעמים בשבוע עורכים קניות, ומה הקיפן ?
האם מכינים במטבח שיעורי בית, משחקים משחקי חברה או סתם מציקים לאמא בזמן הבישול (משמע כי המטבח הוא מרכז התנהלות הבית),או שנכנס אליו רק מכין האוכל / קפה לפי הצורך?

חשבו מה עוד עושים במטבח ?
צופים בטלוויזיה, עובדים על המחשב הנייד, מאחסנים את ניירת הבית, הוא משמש כמשרד חלקי או שהינו מיצג מוזיאוני מרשים ומעוצב…

שלב 2מהם נתוני הבית והמטבח
שלב איסוף המידע המהותי לתכנון נכון.
ללקוחות רבים זה נראה מוזר ואף טרחני לאסוף כל כך הרבה נתונים מהתחלה, אבל בכדי לייצר מטבח חייבים להכין את כל הנתונים בתכנית, הרבה לפני שהנגר מתחיל לעבוד בפועל.

הנה כמה דוגמאות:
– יש לי מכונת קפה ותמי 4, אבל לא דאגנו מראש לנקודת מים במקום הנכון…
– אני רוצה יחידה תלויה מעוצבת , אבל אין חיזוקים בגבס, ועל כן לא ניתן לתלות אותה…
– אני מעוניין להחליף למקרר חדש גדול, אבל הנישה שנבנתה מתאימה רק למקרר של 750 ליטר.

כיצד נתכן את המטבח נכון ונמנע מעוגמת הנפש הזאת ?
יש להכין תכנית של הבית – להבין מהיכן הכניסה למטבח, מה רואים מהסלון והאם ארון בנוי גבוה לא יחסום את החלל. לציין בפרוט רב את מיקום גופי התאורה, את נקודות החשמל, המים הגז, את קירות הגבס. חשוב מאוד לציין את מידות ומבנה חלל המטבח (כולל גובה התקרה), את מידות החלונות והדלתות ומיקומם המדויק (מרחק מהרצפה ומהתקרה).
בנוסף, הצטיידו במידות מוצרי החשמל והכיור (ניתן ורצוי להביא מפרט טכני המצוי בחוברות הרכישה).

שלב 3תכולת המטבח
עריכת רשימת מלאי של תכולת המטבח
• סרוויסים, סירים, סכו"ם, ששת, כלי אפייה, כלי הגשה, מוצרי ניקוי, ניירות אפייה אלומיניום, מגבות, כפפות, כוסות, מגירה למכתבים, מגירה לכל מיני, חד פעמי, פלסטיקים לאחסון מזון, ציוד לטיולים…
כעת יש להסתכל באמת בתכולה ולבחון, האם ישנם חפצים שמעולם לא השתמשתם בהם? (אבל בטוח תשתמשו בהם השנה) אם כן זה הזמן למסור אותם באהבה – בתמורה תקבלו מטבח מסודר ויעיל !
• מוצרי חשמל נלווים – מכונת קפה, טוסטר, מיקרו, תמי 4, קומקום, מג'ימיקס, מצנם, אופה לחם, מתחנת בשר…
• כל מוצרי מזון המצויים במטבח בזמן נתון – פסטות, חטיפים, תבלינים, בקבוקים, צנצנות, פחיות שימורים, קנקלי שתייה…
לאחר שיש בידכם את המידע, אתם מוכנים לצאת לדרך, לפנות לנגר או למעצבת המטבחים, ולעצב את המטבח שתמיד חלמתם אליו ושמותאם לכם בדיוק.

מאמר מאת גיל ללוז,
חרש עץ – נגריית בוטיק
054-6843400

רוצים לדעת יותר על תכנון ועיצוב מטבחים ? כנסו כאן
מאמרים נוספים בנושאים דומים
5 מרכיבים עיקריים לחידוש הבית
למה צריך קונספט עיצוב

עיצוב פנים לבית קיים
עיצוב פנים לבית חדש
עיצוב פנים כערך מוסף
עיצוב ישראלי – סגנון עיצוב מקומי

צרו קשר – לתאום פגישת יעוץ
ואפשר כמובן להתקשר אלי בטלפון: 050-9847484
wwww.efratmeiri.co.il

    למידע נוסף ופרטים, מלא/י את הפרטים בטופס ואחזור אליך בהקדם

    אהבתם? שתפו!

    תגובות בפייסבוק

    תגובות בפייסבוק

    6 מחשבות על “תמיד שמח במטבח”

    כתיבת תגובה

    התייעצו איתי דילוג לתוכן