בית משפחת ברק, כרם מהר”ל

בית משפחת ברק, כרם מהר”ל

תכנון ועיצוב בית פאטיו ים-מודרני
עם השפעות מקומיות וים-תיכוניות

הבית מתוכנן במושב כרם מהר”ל, שבאזור חוף הכרמל.
הבית ממוקם במגרש, היושב על צוק נישא, מעל בקעת כרם מהר”ל,
וצופה לעבר הבקעה ופתחת עמק שמורת טוף ויער עופר.

עיצוב הבית מושפע מהבתים הים-תיכוניים, בעיקר בית הפאטיו והבית היווני, תוך שמירה על קו עיצוב מודרני ועכשווי, המקנה לבית מראה נקי ומעודן.
הסגנון נבחר על פי טעמה הייחודי של בעלת הבית, הממזג השפעות אדריכליות מקומיות, עם כל הפיתוחים והטכנולוגיה העומדים ברשותנו במאה ה-21.

צורת המבנה כצורת האות H, ומכן שהוא מחולק ל 2 אגפים עם תווך בניהם.
האגף הציבורי ואגף המגורים הפרטי.
דגם זה של תכנון מאפשר מצד אחד שמירה מיטבית על הפרטיות, ומצד שני, פתיחת המבנה באופן מרבי לכיוון הנוף של שמורת הטבע.

אופן העמדת המבנה, חלוקתו לשני אזורים, חללי הפאטיו, בריכת הנוי, הפרגולות העוטפות אותו משני אבריו, כל זאת ועוד מייצרים תחושת מרחב.
צורת המבנה כצורת האות H, ומכן שהוא מחולק ל 2 אגפים עם תווך בניהם.

שיטת בנייה : בנייה קונוונציונלית – בלוקים ובטון

קרדיט לביצוע הדמיה תלת ממדית:
אמיר ברילנט אמיר אדריכלות amirbri.com