בית משפחת גולדמן, משמרות

סינדרלה בקיבוץ

בית משפחת גולדמן, משמרות
שיפוץ והרחבה בית מגורים ישן, והתאמתו לחיים בקיבוץ המתחדש.

בני משפחת גולדמן גרים בבית דו משפחתי בקיבוץ.
בית אשר תוכנן ונבנה בשנות ה-70′, כאשר הקיבוץ עוד היה ‘קיבוץ של פעם’.
חיי קהילה שיתופית, לינה משותפת בבתי הילדים, ומעבר בין דירות עפ”י צורכי המשפחה וגודלה.

כיום, בשנת 2015, הקיבוץ כבר אינו שיתופי, והמבנה אינו מתאים לזוג הורים מבוגר,
עם ילדים בוגרים ומתבגרים, ואוטוטו… המשפחה מתרחבת ובאים הנכדים.
לכן היה צורך לעשות מהפך בבית המגורים הקיים, ולהסב אותו למבנה המתאים גם לגיל השלישי,
עם חדרים גדולים ומרווחים המאפשרים לינה של אנשים בוגרים ו/או אורחים.
ולתת מענה בפעילויות הפנאי של בני הזוג, בחללים השונים, תוך התייחסות למבנה הקיים ולמגבלות המגרש.

תכנון מכיל קומת קרקע עם חדר שינה הורים מרווח, ממ”ד המשמש כחדר למטפל (בעתיד), פינת מחשב/עבודה.
מטבח מרווח הפונה לפינת אוכל גדולה, וסלון המכיל כ-23 אנשים.
מכל חלל בקומת הקרקע ניתן לצאת למפרסת, ולניהות מהגינה המקיפה את הבית.
קומה א’ מאפשרת מגורים בשני חדרי שינה מרווחים וחלל מרכזי רב שימושי, מרפסות גג.

שיטת בניה : בניה קונבנציואנלית – בניה רטובה

**


אהבתם? שתפו!