תכנון שיפוץ והחלפת מטבח בתקציב מינימאלי
משפחת אבירם מתגוררת בבית עץ בקריית חרושת (טבעון).
הבית נבנה בשיטת בית ערכה – Kit House
שיטה זו מאפשרת תכנון והרכבה של בית המוזמן מחו"ל, במקרה זה אנגליה.
בית העץ נבנה כמו רוב הבתים האירופיים על-פי מודול של חדרים בגודל של 3X3מ'.
המטבח היה כלוא בחלל בגודל של 9 מ"ר.
את המטבח תחם הסלון בגודל של 3X6 מ' וחדר עבודה בגודל של 3X3מ'.
כשנגשנו לתכנון, היה חשוב לייצר בכל הקומה חלל ציבורי פתוח – עם תחושה של open space,
ובנוסף לפתוח ולהגדיל את המטבח ככל הניתן, ולאפשר למשפחת אבירם ליהנות ממרחב מחייה גדול.
מרכיב נוסף שהוגדר בפרוגראמה התכנונית היה תקציב מינימאלי – בעיקר בעלויות הטבח.
כמו הרבה משפחות, גם משפחת אבירם מתנהלת ברוב שעות היום באזור המטבח וסביבתו.
היה מאוד חשוב לבני הבית לתכנן מטבח המאפשר ל 5 נפשות לשהות בו, מבלי להפריע לעבודה בו.
זוג ההורים אוהבים מאוד לבשל, ולרוב מכינים בעצמם את המזון, קרי אפיית לחמים ביתית ושאר מזונות על בסיס יום-יומי.
מצב זה מצריך תכנון המכיל מספיק מרחב עבודה ומקום יותר מכשירי חשמל מהסטנדרט המצוי.
מטבח תוכנן מראש לפי מידות תקניות הקיימות בשוק, ונרכש בחברה המתמחה בייצור מטבחים במחירים אטרקטיביים, המתאימים לפרויקטים מסוג זה במיוחד.
מידות המטבח :
משטח שיש באורך 5.5 מ' המכיל 3 יחידות של מגרות אחסון גדולות 90X60 ס"מ
כיור + מדיח כלים + עגלת תבלינים
2 ארונות מזווה + ארון לכלים חשמליים (תנור, אופי לחם, מיקרו-גל, טוסטור-אובנים, מעבד מזון)
מקרר גדול
2 ארונות אחסון עליונים – קלאפות
שיטת הבניה : בניה קלה מעץ ולוחות גבס
קרדיט :
צילום רז חודק