כיצד לעצב את עליית הגג כך שנוכל להנות ממנה לא רק כחלל אחסון 
בבתים בעלי גגות רעפים, לרוב ישנו חלל נסתר הנקרא עליית גג. לרוב תוכנן הבית מראש, כך שאותה עליית גג לא תהיה רק בוידעם – חלל אחסון שזורקים בו את כל החפצים הישנים שלנו ושוכחים מהם, אלא חלל שימושי ונגיש כמו חדר משחקים, פינת עבודה, חדר שינה לילדים המתבגרים ועוד.
אך כיצד ניתן להפוך חלל זה, שלרוב אינו מאוורר ואינו מבודד לסוויטת שינה מפנקת, או מקום שנעים ונוח להיות בו ?
ברוב הבתים, בגלל שמדובר בעליית גג, המתכנן וצוות הבנייה את הדעת על אזור זה. נוכל למצוא בחלל הגג את מנועי המזגנים, צנרות דוד השמש, שאריות של חומרי הבניה וכד'.
לפני שאנחנו נכנסים לתכנון ועיצוב, חשוב לעלות לגג, ולבדוק מה מסתתר שם. מה מצב הצנרות, מה טיב הבידוד, באם ניתן ליצור פתחים לחלונות או להוסיף וונטה לאיוורור.
ועכשיו סוף כל סוף נעבור לפתרונות לעיצוב ותכנון החלל
אשליית הגודל
חלל עליית הגג אינו חלל גדול במיוחד. לעיתים הוא מוגבל בגובה פנימי נמוך ובשיפועי הגג. כדח לתת תחושת מרחב ואשלייה של עומק וגובה, נשתמש בצבעים בהירים כגון לבן, שמנת, אפרפרים, תכלת ועוד. את קירות החלל ניצבע בצבע אחיד בהיר או נחפה אותו בלוחות עץ או דמוי עץ אופקיים. חשוב לרצף עם אריחים בגודל בינוני נניח 45/45 ס"מ, להניח פרקט או פרקט למינציה כשפני הלוחות מופנים לכיוון הרחב של החלל.
אוורור בעזרת חלון סקייליט, או יצירת אשליית אור
כפי שציינתי קודם, לא תמיד ישנם פתחי אוורור בעליית הגג, וחום הבית נשאר כלוא בתוך החלל. חשוב מאוד לתת פתחונות לאוורור ובידוד. במידה וניתן, יש להתקים חלונות סקייליט בין הרעפים. חלונות אלו מאפשרים להחדרת אוויר ואור טבעי מבחוץ. במידה ולא ניתן להתקין חלונות, ניתן להשתמש במערכות נוספות המחדירות אור ואוויר, כדוגמת רעפים שקופים, רעפי זכוכית או פרספקס להפצת אור ושימוש הוונטה או טרמו-וונט להפצת אור.
העמדת ריהוט בחלל קטן
ברור עליות הגג נתקל בבעיית השיפועים, הזויות שנוצרו בגלל מבנה הגג. לעיתים ישנם רק 2 שיפועים, אך בבתים רבים ישנם גם 3 או 4 שיפועים שונים, אשר עלולים להגביל אותנו באופן העמדת הריהוט. כדי לתת תחושה של חלל עמוק, רחב וגבוה, כמובן שננסה לנצל כמה שיותר את אותם אזורים שלא ניתן לעמוד בהם לטובת אחסון. שימוש בכונניות נמוכות, מגרות או כוורות מספק שטחי אחסון רבים, וגם פותר את בעיית ניצול החלל הנמוך של שיפוע הגג. חשוב לא להעמיס יתר על המידה ברהיטים כדי לא ליצור תחושת מחנק.
גישה נוח לעליית הגג
אולי זה נשמע טרוויאלי, אך אם לא תהיה גישה נוחה ובטוחה לגג, אז כל ההשקעה שלנו בחלל זה פשוט תרד לטמיון. במידה ולא תוכנן גרם מדרגות לעליית הגג, יש לבדוק האם ניתן להתקין גדם מדרגות או סולם תקני. השימוש בסולם מתקפל או סולם קיר (כמו במקלטים) אינו נוח וכל לא בטיחותי. דמיינו את עצמכם מעלים לעליית הגג מזרון, ספה, שולחן… והאם אתם רוצים לעלות ולרדת מעליית הגג בסולם ?
תאורה מלאכותית וטבעית
נכון שהחלון שפתחתם או רעפי הזכוכית מחדירים אור, אך מה קורה בשעות הערב או בימי חורף אפרוריים ? חשוב לתת את דעתנו על תאורה מלאכותית, כזו שתפיץ אור ברור שטח עליית הגג, שמיקום גופי התאורה לא יפגע בראשנו, ושבצע האור יהיה בהיר וטבעי. אולי זה נשמע מוזר, אך תאורה לא נכונה עשויה לגרום לתופעות לוואי של עייפות, עצבנות, בחילה ומיגרנה.
תמונות באדיבות חברת טרמו-וונט
רוצים ללמוד עוד כיצד לעצב את ביתכם ? הכנסו למאמרים בתחום
עיצוב פנים בקלי קלות – מקומות אחסון
עיצוב פנים בקלי קלות – מטבחים
עיצוב פנים בקלי קלות – חדרי שינה
עיצוב פנים בקלי קלות – חדרי משפחה
עיצוב פנים בקלי קלות – חלל מגורים
בנושא עיצוב פנים לעליית גג אתם מוזמנים ליצור איתי קשר בטלפון: 050-9847484
או לכתוב אלי ישירות מכאן
3 מחשבות על “עיצוב פנים בקלי קלות – עליות גג”